FLL, rapport från tävlingsdagen

Tävlingsdagen började med att alla elever kom till entrén på skolan och vi hämtade alla saker som vi hade ställt i biblioteket. Vi ställde in sakerna i bussen, och lärarna räknade in oss. Vi fick var sin påse som innehöll bland annat: Estrella chips (Sour Cream and union), Coca cola, Twix, Ahlgrens Bilar, Iphone 5 skal, en nyckelknippa och ett McDonald’s presentkort laddat med 70kr. Resan till tävlingen vid Norra real tog ungefär 1h.
 
När vi hade kommit fram gick vi till receptionen och fick veta vilket rum som var "vårt" klassrum, som vi kunde lämna våra saker i. Sen gick vi och satte upp montern och väntade på att domarna skulle presentera oss för FLL tävlingen.
 
 
 
Vi satte oss i aulan och tittade på en kort video som de hade satt ihop, sen gick vi tillbaka till klassrummet för att förbereda vår första körning, då insåg vi att vi hade tagit med fel dator och robot. Vi gjorde det bästa av situationen och körde ändå, vi klarade ett hinder.
 
 
Lite senare hade forskningsgruppen sin redovisning, den gick jättebra.
 
 
Sen hade vi lunch, på lunchen gick alla till McDonalds och åt. När vi kom tillbaka till skolan hade vi en robotträning som vi hade bokat.
 
 
Sedan hade vi en till robottävling och efter den tävlingen så hade Teknikgruppen sin redovisning om hur det hade gått för oss och vilka uppdrag de hade gjort.
 
 
Efter det väntade vi på att domarna skulle utse vilka lag som vann, vi blev tyvärr inte ett av dom. När alla plockat undan så tog vi bussen tillbaka till Hummelstaskolan.
 
 
Text av Nora och dokumentationsgruppen, foton tagna av Cecilia
#1 - - Linda Lundemo :


Nu har jag läst det senast inlägget..ni har verkligen presenterat dagen på ett bra sätt.
Tack för era uppdateringar kring FLL,dokumentationgruppen...👍. Tack alla elever i 6a för erat arbete med FLL, ses på måndag 😉
/ LINDA