Veckobrev vecka 6 och 7, 2017

Hej, tack alla som kom till vår första samtalkväll, på tisdag är det dags för nummer två, era tider har ni fått hemskickade via e-post. Om ni får förhinder av någon anledning och inte kan komma så var snälla och meddela detta i god tid.

I veckan som kommer ska eleverna redovisa sina faktatexter, de har arbetat på flitigt med dessa och tyckt att arbetet har varit roligt. Vi har börjat publicera en del fakta på bloggen och om ni vill veta mer om t.ex. bengalkatter så kan ni klicka er dit och läsa.

I engelska har vi, som vi tidigare berättat, lärt oss mer om Storbritannien men nästa vecka känns det bättre att ha fokus på kärlek och vänskap eftersom det är alla hjärtans dag på tisdag. I SO fortsätter arbetet om vår hembygd och samhällets uppbyggnad.

Våra specialpedagoger gör under 14 dagar (till att börja med) extra insatser i åk 3 genom att hålla samtal med eleverna i mindre grupper. Klassen är indelad i nio mindre grupper som tre dagar/veckan går och pratar om ett aktuellt ämne med ”sin” samtalsledare. Likande arbete gjordes i åk 2 vilket då ledde till förbättringar vad gäller bl.a. klimatet i gruppen samt arbetsron. Vi hoppas att det även den här gången kommer att ge goda effekter.

Vecka 11 startar de nationella proven i svenska och vecka 12 kör vi även igång med de nationella proven i matematik.

Hälsningar Linda och Cecilia

 

Läxor

Diktamen till torsdag 16/2

Läxa i engelska till den 27/2

När ditt barn har varit frånvarande får han/hon med sig en mapp hem med uppgifter att ta igen. Tänk på att det är viktigt att böcker kommer tillbaka till skolan igen.

 

Viktiga datum

14/2 ”samtalskväll” II                     

v. 8 sportlov

28/2 kampen om Guldnycklarna

28/2 ”samtalskväll” III

16/3 Teater ”Hallå Miró”